Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Sve zainteresirane građane - djecu i odrasle, umirovljene znanstvenike, ali i one buduće, te ljude koji se ne bave STEM-om, ali žele doznati gdje se sve s njegovim područjima susreću, pozivamo da zavire u mobilni STEM laboratorij.
U petak, 12. svibnja STEM kombi bit će parkiran između 14 i 18 sati u Parku Matice Hrvatske u Krapini.
Doznajte kojim se uređajima i alatima koriste znanstvenici u laboratoriju, što je za istraživanje potrebno prirodoslovcima te kako će roboti utjecati na našu budućnost!
STEM kombi, tj. mobilni STEM laboratorij napravljen je u sklopu projekta „Razvoj mreže STEM ambasadora“ čiji je cilj jačanje kapaciteta, znanja i vještina te međusektorske suradnje organizacija civilnog društva i obrazovnih institucija za provedbu programa popularizacije STEM-a u Hrvatskoj. Provodi ga Bioteka u suradnji s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i udrugama Astronomsko društvo Višnjan, FabLabhr.NET i DOOR. U sklopu ovog projekta želi se omogućiti djeci iz svih dijelova zemlje da STEM područjima pristupe poput pravih istraživača. Naime, mobilni STEM laboratorij opremljen je alatima, uređajima i materijalima kojima se koriste pravi znanstvenici. Riječ je o prvom vozilu s opremom te razine za popularizaciju STEM-a u Hrvatskoj. STEM kombi s laboratorijem napravljen je u sklopu projekta Razvoj mreže STEM ambasadora. Koristit će ga hrvatski STEM ambasadori za vođenje zanimljivih radionica i održavanje interaktivnih predavanja iz četiri STEM područja: znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.
Projekt „Razvoj mreže STEM ambasadora“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Bioteka.