Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Kraj Područne škole u Donjoj Šemnici u petak, 23. lipnja polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odana je počast dvojici zagorskih vitezova stradalih u Domovinskom ratu, Ivanu Krepelniku i Stjepanu Haramini. Upravo je na tom mjestu prošle godine, kao vječni podsjetnik na njih i njihovu žrtvu u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske, svečano otkrivena spomen - ploča.
Kako je istaknuo gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović učinjeno je to na inicijativu mještana Donje Šemnice i u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Šemnica, uz velik doprinos tvrtke Graditeljstvo Merkaš te naravno uz podršku Grada Krapine.
- Drago mi je što je ova ploča postavljena upravo ovdje u dvorištu škole koju su pohađala naša dva branitelja. Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća još smo im jednom odali počast i prisjetili ih se jer heroji nikada ne smiju umrijeti, već oni moraju živjeti u našim mislima i srcima - rekao je Gregurović dodavši kako je lijepa gesta i to što se u spomen na njih svake godine održava i turnir, čiju organizaciju svesrdno podržava i Grad Krapina.
Naime, nakon polaganja vijenaca na igralištu PŠ Donja Šemnica održan je i 9. po redu Memorijalni malonogometni turnir "2 viteza domovine Ivan Krepelnik i Stjepan Haramina" i to u organizaciji DVD-a Donja Šemnica i Graditeljstva Merkaš te suorganizaciji HVIDR-e Krapina i Grada Krapina.
Predsjednik DVD-a Donja Šemnica, Andrej Šalković objasnio je kako je Memorijalni turnir po prvi puta održan 2014. godine kada je okupio i rekordan broj momčadi, njih čak 30.
- Iz godine u godinu taj se broj polako smanjivao pa sada okupljamo između 16 do 20 momčadi. Velika potpora u organizaciji su nam Grad Krapina i naši branitelji te nam je želja nastaviti s tradicijom održavanja turnira te samim time i održavanjem sjećanja na našu dvojicu branitelja živim - poručio je Šalković.

Polaganje vijenaca Šemnica 23.6. 3