Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U Donjoj Šemnici kraj Krapine održani su 6. sportski susreti ratnih vojnih invalida i branitelja Krapinsko-zagorske županije koji su okupili članove 12 udruga a koji su se natjecali u šest disciplina. Saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović poručio je kako će Grad i dalje podržavati ovakve događaje.

-Grad Krapina ima izuzetno dobru suradnju sa svim braniteljskim udrugama pa tako i s udrugom HVIDR-a Krapina. Oni se uključuju u rad Grada, u sva gradska događanja, manifestacije, a naravno da onda i Grad prati ono što oni organiziraju - rekao je Gregurović i dodao:

-Drago mi je da po šesti put imamo priliku pripomoći organizirati jedne ovakve igre na području Grada Krapine. Ovakvi susreti su dobri da se suborci vide, nađu i porazgovaraju. Da skrenu misli na nešto pozitivnije i ljepše, a sigurno da će Grad takve stvari podržavati i dalje!

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Krapine Mladen Gregurević, ujedno i predstavnik Ministarstva hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade i ministra Hrvatskih branitelja, Tome Medveda, naglasio je kako je Ministarstvo i ovog puta jedan od pokrovitelja susreta. Također, nada se kako će ovi susreti postati tradicija.

-Mogu reći da Ministarstvo podržava takve susrete, jer oni na neki način poboljšavaju njihovo zdravstveno stanje. Susretima razmjenjuju svoja mišljenja, eventualne nove probleme ili informacije. Na koncu, tu se promiču vrijednosti našeg Domovinskog rata. Ministarstvo i financijski, a i na druge načine, pomaže takvim susretima - rekao je Gregurović te dodao da će Ministarstvo i ubuduće podržavati ovakve susrete.

Gabrijel Kosalec, predsjednik udruge HVIDR-a Krapina objasnio je kako se odazvalo 12 udruga s područja Krapinsko-zagorske županije, a natječu se u šest disciplina - belot, pikado, šah, viseća kuglana, stolni tenis i stolni nogomet.

-Prošle godine je bio 121 natjecatelj, a i ove godine će nas biti preko 100. Nažalost, sve nas je manje. Cilj sportskih susreta jest druženje te da zaboravimo naše zdravstvene, psihičke i sve druge probleme koje imamo - rekao je Kosalec.

Sportske susrete otvorila je zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije, Jasna Petek, koja je istaknula da su sportski susreti ratnih vojnih invalida Domovinskog rata izuzetno važni.

Donja Šemnica Susret ratnih invalida KZŽ 3