Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Ljetna škola informatike održat će se od 21. do 25. kolovoza u OŠ A. Cesarca, OŠ Ljudevit Gaja, te Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina. Dio radionica biti će i u SŠ Zlatar, OŠ Sv. Križ Začretje i OŠ S. Radića. Pogledajte raspored i opis radionica na https://krik-kr.hr/ljetna23 te popunite prijavnicu za željenu radionicu.

U prvom krugu jutarnje radionice počinju u 8, a popodnevne u 12 sati. U drugom krugu radionice počinju u 8 sati. U prostorima VHZK na Trgu Lj. Gaja (pokraj DM-a) u prvom krugu održava se radionica Javascript – bitna za sve koji se žele baviti web dizajnom. U jutarnjem terminu je i radionica robotike za početne (mBotovi i blok programiranje). U istom prostoru u popodnevnom terminu održava se WordPress radionica u kojoj ćete naučiti izraditi funkcionalnu web stranicu koristeći CMS – dakle bez programiranja. U OŠ Ljudevit Gaj za mlađe učenike koji tek ulaze u informatiku je radionica početnici. U OŠ A.Cesarca je radionica Maqueen gdje ćete naučiti kako rade osnovne komponente i senzori micro:Maqueen robota. U popodnevnom terminu sklapamo računala i učimo o hardveru.

U drugom dijelu tjedna u zgradi VHZK je radionica Unity – kako raditi 2D igre. U drugoj učionici biti će napredna robotika (roboti i robotske ruke uz programiranje u C++). U OŠ A. Cesarca biti će radionica 3D dizajna i ispisa na 3D pisačima.U OŠ Lj. Gaj je radionica Arduino IoT i naučit ćete kako koristiti senzore i upravljati uređajima na daljinu. Nastavnici će saznati novosti o ESEP platformi od Erasmus ambasadorice. Ljetnu školu organizira KRIK u suradnji sa školama. Otvaranje Ljetne škole je u OŠ A. Cesarca 21.8. u 11.30. Podršku i potporu dali su Grad Krapina, Hrvatski savez informatičara, Krapinsko-zagorska županija i Zajednica tehničke kulture KZŽ. Dobro nam došli!