Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Grad Krapina raspisao je Javni poziv za financijsku potporu namijenjenu sufinanciranju troškova stanovanja mladih obitelji i mladih u 2023. godini. Ovaj poziv otvoren je do 31. listopada 2023. godine.

Spomenuta financijska potpora osigurana je uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz Pilot projekt javnog poziva lokalnim samoupravama za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladih obitelji i mladih u 2023. godini.

-Često su mlade obitelji ili pojedinci primorani na podstanarstvo odnosno plaćanje najma nekretnine u kojoj privremeno žive i često su im to jedni od najvećih troškova. Na ovaj način pomoći ćemo kod smanjenja tog dijela troška budući je ova mjera namijenjena za sufinanciranje stanarine u iznajmljenom stanu odnosno za podstanarstvo – pojasnio je gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović.

Potpore mogu ostvariti mlade obitelji i mladi s prebivalištem na području Grada Krapine. Mlade obitelji s djecom mogu dobiti potporu koja mjesečno iznosi 180,00 eura (1.356,21 kuna), odnosno najviše 2.160,00 eura (16.274,52 kuna) tijekom 12 mjeseci.

Također, mlade obitelji bez djece i mlade osobe u dobi od 18 do 30 godina mogu ostvariti potporu u iznosu od 120,00 eura (904,14 kuna) mjesečno, odnosno najviše 1.440,00 eura (10.849,68 kuna) tijekom 12 mjeseci. Potpore se mogu dobiti za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine.

Grad Krapina poziva sve zainteresirane mlade obitelji i mlade da iskoriste ovu priliku i podnesu zahtjev za financijsku potporu.

-Ovo je samo jedna od niza mjera koje Grad Krapina poduzima kako bi olakšali život našim mladim građanima. Naša želja je jasna - stvoriti okruženje u kojem će mladi ljudi vidjeti perspektivu i mogućnost za kvalitetan život na području našeg grada. U konačnici mladi donose ideje, energiju i inovacije koje obogaćuju našu zajednicu - rekao je gradonačelnik Gregurović ističući kako je ovaj Javni poziv samo jedan od koraka prema tom cilju.

Svi detalji Javnog poziva i upute o prijavi mogu se pronaći na službenoj web stranici Grada Krapina: https://www.krapina.hr/natjecaji/4639-javni-poziv-za-financijsku-potporu-usmjerenu-na-sufinanciranje-troskova-stanovanja-mladih-obitelji-i-mladih-u-2023-godini-sredisnji-drzavni-ured-za-demografiju-i-mlade ,

ili kontaktom na Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i komunalno gospodarstvo Grada Krapine - Odsjeku za imovinsko-pravne poslove na broj telefona: 049/301-210 ili adrese elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..