Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Iskoristite zadnji sunčani dan prije najavljenog pogoršanja vremena i saznajte svašta zanimljivoga o vješticama! Turistička zajednica Grada Krapine zajedno s krapinskim ustanovama i udrugama priprema bogat i zanimljiv program u sklopu Dana Europske baštine u Krapini od 15 do 18 sati u Parku Matice hrvatske, kod Glazbenog paviljona!
KUD Krapina zna sve tajne o krapinskim coprnjicama njima, dođite i poslušajte! Krapinske gradske vlasti nastojale su otkriti „coprnjice“ i kazniti ih za njihova zlodjela. Sačuvani dokumenti pokazuju da je krajem 17. i prvoj polovici 18. stoljeća zbog „coprije“ spaljeno u Krapini više žena. A kako su coprale i na koje načine su zbog toga bile kažnjavane uskoro ćete saznati… Gradska knjižnica Krapina donosi Pričaonicu: „Mjesta ima na metli svima“ (čitanje slikovnice), „Metloboj“ - igru gdje se metlama pogađaju mete (golovi) loptama, „Pri kotlu“ – kotao sa vještičjim receptima i radionicu izrade dekoracija na metlicama sa suhim cvijećem i vještičjim elementima. Bit će tu i mađioničarska predstava „Maštaj, sanjaj, čaroliju stvaraj“ i „Mala škola magije“, kostimirana likovna radionica, predstava za djecu „Nevolje princeze Lijepe“, plesni nastup „Hogwarts“, polaganje za Vještičju vozačku dozvolu, escape room i prefini vještičji gulaš. A nakon veselih događanja u Parku Matice hrvatske u 18 sati Kristijan Petrović, varaždinski novinar, entuzijast i istraživač i „the dark storyteller“ predstavit će mutnu i zamračenu stranu povijesti kroz predavanje na temu „Nečastive – povijest vještica od antike do danas“ koje vas neće ostaviti ravnodušnim! Napomena: predavanje nije namijenjeno djeci i mlađim osobama!
I Muzej krapinskih neandertalaca sudjeluje u obilježavanju Dana Europske baštine kroz izložbe, radionice i projekcije animiranih filmova.
Rezervirajte svoje subotnje poslijepodne za posve neobična vještičja sprehajanja u Parku Matice hrvatske u Krapini, povedite klinceze i klince i svi skupa se lijepo zabavite!