Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković prije nekoliko dana u Daruvaru je otvorio Veteranski centar u čiju je izgradnju i opremanje uloženo 14 milijuna eura. Tom je prilikom premijer najavio gradnju još četiri takva centra, od kojih jedan u Krapini.

- Vlada je podržala ovaj projekt koji je ministar Tomo Medved sa svojim timom iz Ministarstva hrvatskih branitelja predložio, iznašli smo za njega financijska sredstva i za sljedeće razdoblje predvidjeli da se izgrade još najmanje četiri ovakva veteranska centra - u Osijeku, Virovitici, Krapini i Senju - poručio je premijer u Daruvaru.

Kako je naglasio Plenković, izgradnja veteranskih centara jedan je od načina da se država oduži hrvatskim braniteljima za slobodu i samostalnost, kao i za žrtvu koju su podnijeli u Domovinskom ratu. Dodao je i da Vlada nikada nije propustila obilježiti bilo koji relevantan trenutak Domovinskoga rata, kao temelja suvremene i slobodne Hrvatske jer je to dio Vladine konzistentne politike i temelj rada.

- Veteranski centri koji su u gradnji dio su programa Vlade, a bit će i u budućnosti. Oni predstavljaju snažan doprinos onome što je u srži naše politike, a to je zaštita Domovinskog rata, kao i jačanje prava hrvatskih branitelja - kazao je Plenković.

Najavu da će jedan od veteranskih centara biti u Krapini pozdravio je saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović.

- Dobro je poznata činjenica da je svaki veteranski centar istovremeno i centar razvoja u kojem se pruža savjetodavna pomoć, održavaju edukacije, radionice, seminari, treninzi. Tu je i pomoć te savjetovanje korisnicima za zapošljavanje i poduzetništvo, kao i za uključivanje u rad zadruga hrvatskih branitelja - kazao je Gregurović dodajući kako je, primjerice, Veteranski centar u Daruvaru otvorio 50-ak novih radnih mjesta.