Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Povodom jubilarnog 50. rođendana Hrvatske Lutrije održan je Natječaj za financiranje parkova za vježbanje, u kojem su izabrani gradovi i općine diljem zemlje. Od ukupno 178 prijava, Grad Krapina jedan je od sretnih dobitnika, odnosno Hrvatska lutrija osigurala je dio sredstava za izgradnju fitness parka u Kapeli Podravskoj.

Prijašnjih godina Grad Krapina uredio je igrališta za fitness na otvorenom kod Osnovnih škola Ljudevit Gaj i August Cesarec, kao i na sportskom centru Podgore, a sada i kod Područne škole Lepajcima.

-Sljedeće godine planiramo to nastaviti kod ostalih naših područnih škola, a nakon toga i u svim mjesnim odborima. Moramo biti svjesni da su djeca sve više zatvorena u kućama, sve više na računalima. Sve se više javlja problem pretilosti pa su ovakva igrališta bitna da potaknu na vježbanje i zdrav život – smatra Gregurović.

Objasnio je potom Gregurović kako je igralište sagrađeno uz pomoć Hrvatske lutrije jer se Grad Krapina uspješno prijavio na njihov Javni poziv.

-Vrijednost sprava je oko 15 tisuća eura, od čega je 12 tisuća eura osigurala Hrvatska lutrija – zaključio je gradonačelnik Gregurović.

Voditeljica službe korporativnog marketinga u Hrvatskoj lutriji i voditeljica projekta Ana Župić Sokol naglasila je kako je Hrvatska lutrija povodom 50. godišnjice rada pokrenula niz društveno korisnih projekata

-Jedan od tih projekata je i Natječaj za dodjelu sredstava jedinicama lokalne samouprave za opremanje parkova za vježbanje na otvorenom. Ukupno smo realizirali 20 parkova za vježbanje u 20 županija diljem Lijepe Naše. Hrvatska lutrija kontinuirano radi na projektima kojima se doprinosi lokalnim zajednicama i jako smo sretni da smo jedan takav projekt realizirali i ovdje - objasnila je Župić Sokol.