Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Bogat adventski program kroz cijeli prosinac započeo je ovog vikenda, a ako se po jutru dan pozna, ovogodišnji Advent u Krapini će biti pun pogodak. Unatoč lošem vremenu, od jutra su ulice Krapine bile pune.

Prosinac je uvijek poseban, ali ove godine je još posebniji u Krapini jer se na dan Svetog Nikole slavi Dan Grada Krapine, 830. rođendan grada, te 830 godina od prvog pisanog spomena Krapine. Kako to uvijek biva, vikend uoči Dana Grada održava se već tradicionalni Medeni Sejem, objasnio je to gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović.

-Medeni sejem ima svoju dugu tradiciju - jedan lijep događaj jer izlažu naši OPG-ovi, udruge i tu se mogu kupiti proizvodi koji se inače ne mogu naći u velikim trgovačkim lancima. Kada je nešto napravljeno svojim rukama i posebnom ljubavlju, to ima i posebnu vrijednost - rekao je Gregurović.

Usprkos vremenu, gradonačelnik je zadovoljan velikim brojem posjetitelja.

-Vjerujem da će se iz godine u godinu tradicija nastaviti, ali i dodatno širiti - rekao je Gregurović.

Gradonačelnik Gregurović je osim standardnih štandova istaknuo i Lovačko i Gljivarsko društvo koji se godinama uključuju u organizaciju Medenog sejma, kao i Udruga vinara i vinogradara sv. Martin iz Jesenja koji su se ove godine uključili po prvi put. Svi oni omogućili su bogatu i besplatnu gastronomsku ponudu.

Ovogodišnji program obogaćen je s programom Udruge pčelara Krapina, koja ove godine obilježava 40. godišnjicu. Oni su izložili sve one rekvizite koji su potrebni da se taj slatki proizvod na kraju može kupiti i kušati.

-Ocjenjivanje meda je krenulo upravo ovdje iz Krapine, održavalo se u sklopu tjedna Kajkavske kulture te je na ideju naše Turističke zajednice započelo. Na 40. obljetnicu Udruge pčelara iz Krapine opet je sajam i ocjenjivanje meda održano u Krapini - rekao je Gregurović.

Isto tako svake se godine u program uključuju izviđači, a ove godine Izviđači Grada Krapine i svi njihovi gosti su stigli u Krapinu. Radi se o tradicionalnoj manifestaciji Odreda izviđača Hrvatsko zagorje Krapina, najstarijeg odreda u ovom dijelu Hrvatske.

-Kada vidite da dođe oko 300 djece, izviđača s više od desetak gradova iz naše Domovine i da je svake godine djece sve više, onda vam je to posebno drago. Kada su svi povezani i kada svi zajedno zdušno rade onda i djeca s veseljem dolaze na ovakve susrete. Naravno, to prepoznaju i drugi odredi iz naše Domovine, a vidimo da ih svake godine ima sve više - poručio je gradonačelnik.