Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U utorak je gradonačelnik Grada Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović, sa dekanom Veleučilišta „Hrvatsko Zagorje” Krapina, Nenadom Sikiricom, potpisao ugovor vrijedan 30 tisuća eura.

Radi se o kontinuiranoj potpori koju Grad Krapina pruža Veleučilištu jer, kako je istaknuo gradonačelnik Gregurović, interes Grada je da Veleučilište radi i ima određeni standard.

- U startu kada je Veleučilište počelo s radom trebale su godine da se ustroji i posloži, sigurno da postoji još stvari koje treba 'popeglati' iz tih prijašnjih vremena - rekao je gradonačelnik te dodao kako Grad, bez obzira što je Veleučilište postalo državno, i dalje izdvaja sredstava za rad i funkcioniranje Veleučilišta.

- Obično su se ta sredstva kretala između 40-ak i 70-ak tisuća eura godišnje. Danas potpisujemo ugovor za 30 tisuća eura, a s izmjenama i dopunama proračuna ćemo ta sredstva i dodatno povećati - rekao je gradonačelnik Gregurović te dodao kako na taj način žele svima iz ovog kraja omogućiti besplatno studiranje kako ne bi morali ići na studij u Varaždin, Zagreb ili negdje drugdje.

Da Grad redovito podupire rad Veleučilišta potvrdio je i dekan Veleučilišta, Nenad Sikirica.

- Ova sredstva su namijenjena za određeni nadstandard, za ono što ne možemo iz sredstava koja dobijemo od države i sredstava vlastitih prihoda. Veleučilište ima tri stručna programa i ti programi su, kada su otvarani, prilagođeni potrebama grada i županije - rekao je dekan Sikirica te zahvalio Gradu što ih kontinuirano prate, ne samo financijski nego i kroz moralnu i ostalu podršku.

Sikirica je dodao kako Veleučilište ima tri laboratorija u kojima razvijaju nove tehnologije vezane uz internet, inteligentne transportne sustave, ali i strojno učenje i umjetnu inteligenciju, dok posljednje vrijeme intenzivno rade na zelenoj pametnoj energiji.

- Želimo doprinijeti tome da grad bude još bolji, da bude prepoznati, da uvedemo najnovije tehnologije, neke nove načine razmišljanja i ova sredstava će sigurno pomoći da se taj dio napravi - poručio je Sikirica.