Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Dobrovoljno vatrogasno društvo Krapina održalo je 149. godišnju Skupštinu na kojoj je iznesen osvrt na rad i aktivnosti tijekom 2023. godine. Lanjske godine vatrogasci krapinskog DVD-a imali su 30 intervencija, od kojih su bila dva požara, dok se preostalih 28 odnosilo na tehničke intervencije. Također, uspješno su odrađena dva kontrolirana spaljivanja kao i četiri dežurstva na manifestacijama WRC Croatia, Tjednu kajkavske kulture, utrci „Maraton Krapina” i biciklijadi Neandertalka.

Neprestano usavršavanje članova misao je kojom se DVD Krapina vodi dugi niz godina. Usvajanjem novih znanja i vještina postiže se visoka razina osposobljenosti, a sve da bi se postigli najviši standardi zaštite ljudskih života i imovine u svim vrstama ugroza.

– Osposobljavanju za zvanje vatrogasac pristupio je jedan član, dok su dva člana DVD-a Krapina položila za vatrogasce prve klase. Također, petorica članova uspješno su položila sve potrebne obuke za specijalnost bolničara, a dvojica članova za specijalnost izolacijskih aparata – izvijestio je zapovjednik DVD-a Mario Gerić.

Najviša razina operativnog djelovanja osigurana je sudjelovanjem na nekoliko vježbi. Uspješno su odrađeni svi zadaci postavljeni u okviru vježbe na Pučkom otvorenom učilištu Krapina, vježbe na Petrovskom, vježbe ženske ekipe u Mestinju, tunelu sv. Tri Kralja i PGD-a Kozje. Članovi DVD-a Krapina i lani su obilježili blagdan sv. Florijana, sudjelovali su na Tijelovskoj procesiji i tradicionalnom hodočašću vatrogasaca u Mariju Bistricu.

Da bi se zadržala visoka razina spremnosti, ali i pratili svjetski trendovi, krapinski DVD u 2023. godini nastavio je sa zamjenom opreme i kupnjom nove.

– Uistinu je veliki popis toga što smo zamijenili i nabavili, a što će nam biti od velike koristi u budućem radu. Oprema je nabavljena iz sredstava Grada Krapine i Fonda solidarnosti Europske unije. Želim istaknuti da je oprema koja je zamijenjena novom, dana na raspolaganje Vatrogasnoj zajednici Grada Krapine te je podijeljena ostalim vatrogasnim društvima u našoj Zajednici – naglasio je Vjekoslav Kranjčec, predsjednik DVD-a Krapina.

Članove DVD-a Krapina pozdravio je i gradonačelnik Zoran Gregurović, zahvalivši im na njihovom predanom radu.

– DVD Krapina svojim djelovanjem neprestano dokazuje da su izrasli u instituciju na čiju se pomoć uvijek možemo osloniti. Oni su ovdje u svakoj ugrozi, riskirajući svoje živote i zdravlje za živote svih stanovnika Krapine i Krapinsko-zagorske županije te njihove imovine. Grad Krapina itekako je svjestan nužnosti ulaganja u osposobljavanje vatrogasaca i modernizaciju vatrogasne opreme. Svaki uloženi euro u vatrogastvo je zalog za bolju i sigurniju budućnost cijele naše zajednice. Stoga ćemo i u budućnosti biti na raspolaganju našim vatrogascima – rekao je gradonačelnik Gregurović.

Izvještajnoj Skupštini prisustvovali su i najmlađi članovi DVD-a Krapina, kao i brojni prijatelji i kolege iz Austrije, Slovenije te susjednih vatrogasnih društava.