Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija grada Krapine djeluje u okviru Pučkog otvorenog učilišta Krapina. Kuća odvjetničke obitelji Majcen u kojoj se nalazi Galerija grada Krapine sagrađena je u drugoj polovici 19.stoljeća u neoklasicističkom stilu. Predstavlja reprezentativni objekt te epohe, a ima i povijesnu vrijednost jer su se u njoj okupljala poznata imena naše povijesti u Ilirsko doba.

U ovoj se kući biskup Josip Juraj Strossmayer koji je bio veliki prijatelj obitelji Majcen, sastao sa Ante Starčevićem, a dr. Vlatko Maček je 1912.godine bio advokatski pri-pravnik kod dr. Josipa Majcena. Potomci obitelji Majcen, kćeri Zdenka i Nada Majcen poklonile su kuću gradu sa namjenom da nakon njihove smrti u njoj bude galerija. Galerija grada Krapine otvorena je 5. rujna 1993. godine povodom obilježavanja 800-te obljetnice od prvog pisanog spominjanja grada Krapine. Do danas je u Galeriji održano preko 100 izložbi recentnih likovnih umjetnika ( Kovačević, Lovrenčić, Labaš, Dajht-Kralj, Kauzlarić, Lončarić, Opačić, Radej, Čular, Trogrlić, Grgas, Postružnik), kao i izložbe slikara Ernesta Tomaševića i Josipa Seissla, te kipara Rudolfa Valdeca rođenih u Krapini. Galerija posjeduje fundus slika i skulptura recentnih hrvatskih likovnih umjetnika kao i jedan manji dio radova slikara Ernesta Tomaševića i kipara Vjekoslava Rukljača.