Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U četvrtak, 8. rujna 2016. godine u amfiteatru Srednje škole Krapina svečano je otvoren 24. zagorski gospodarski zbor koji je okupio zagorske poduzetnike, obrtnike, OPG-ove, udruge, ali i izlagače iz Šibensko-kninske županije koja je županija partner, koje je predvodio župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk. Sloveniju je kao zemlju partner predvodio slovenski ministar gospodarstva i tehnologije Zdravko Počivalšek. Svake godine ima sve više izlagača, pa je tako ove godine taj broj došao do 375.


Na svečanom otvorenju Zbora, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović pozdravio je prisutne, poželio im dobrodošlicu u Krapinu te je naglasio kako mu je drago da se svake godine okupi sve više izlagača te da je amfiteatar Srednje škole postao premalen. Zaključio je da će se svečano otvorenje, ako će se nastaviti taj uzlazni trend, sljedeće godine morati održati u Festivalskoj dvorani. Gradonačelnik Gregurović istaknuo je kako je značaj Zagorskog gospodarskog zbora neupitan, pošto svake godine okuplja sve više izlagača koji dolaze i izvan hrvatskih granica.
Prisutnima se obratio i ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat koji je naglasio kako su poduzetnici, obrtnici i vlasnici OPG-ova ti koji stvaraju uvjete za boljitak svih nas. Naglasio je kako je trenutno otvoreno devet javnih poziva putem kojih su dvije milijarde kuna bespovratnih poticajnih sredstava na raspolaganju svakom poduzetniku, a sa devetnaest milijuna kuna financirat će se 2000 učenika u deficitarnim zanimanjima, s tim da će svaka županija odrediti koja su to deficitarna zanimanja na njezinom području.
Ovogodišnji 24. po redu Zagorski gospodarski zbor otvorila je izaslanica predsjednika Vlade Sunčana Glavak koja je naglasila kako su poduzetnici i obrtnici ti koji su zaslužni za rast BDP-a, potrošnje i investicija.
Osim navedenih, prisutnima su se obratili i predsjednik OK KZŽ Davor Pleško, predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec, potpredsjednik HGK Josip Zaher, predsjednik HOK Dragutin Ranogajec, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te ministar gospodarskog razvoja i tehnologije RSLO Zdravko Počivalšek.
U glazbenom dijelu nastupili su Lucija Jelušić uz klavirsku pratnju Darka Berovića te klapa iz Šibensko-kninske županije. Otvorenje Zbora svojim nastupom ispred Srednje škole Krapina uveličali su i Crveni Lajbeki, Krapinske mažoretkinje, Gradski puhačkog orkestar Krapina, Počasna postrojba Grada Krapine „Krapinski ilirci" te udruge kuburaša iz Krapine i Hromca.

Pogledaj ove slike na Flickru