Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U ugodnom ambijentu dvorišta franjevačkog samostana u Krapini u ponedjeljak 4. rujna 2017. godine, u 18:30 sati održan je koncert sopranistice Barbare Suhodolčan. Koncert je održan u čast 170. obljetnice izvođenja prve hrvatske nacionalne opere "Ljubav i zloba" u Krapini. Barbaru je na klaviru pratio Mario Copor, profesor s Muzičke akademije u Zagrebu.

Barbara Suhodolčan izabrana je kao jedna od 28 opernih pjevača iz cijelog svijeta kao jedina Hrvatica, za sudjelovanje u International Young Artists programu, koji se održao ovog ljeta u Kini. Program u kineskom gradu Suzhou počeo je 24. srpnja, a u mjesec i pol dana, radila je sa svjetski poznatim umjetnicima Placidom Domingom, Leonore Rosenberg, Matthew Barclayom, Katherine Chu i mnogim drugima. Program je završio koncertima u opernim kućama i velikim koncertnim dvoranama u Beijingu, Nanjingu i Suzhou. 

Barbara je prva Krapinčanka s diplomom sopranistice zagrebačke Muzičke akademije. Čestitamo joj na izvrsnom uspjehu te joj zahvaljujemo na promociji Grada Krapine i Hrvatskog zagorja!

Pogledaj ove slike na Flickru