Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U utorak 5.9.2017., u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa održan je koncert iz ciklusa Orgulje Heferer kojim se promiče i njeguje orguljska glazba od 1994. godine te upozorava na potrebu učuvanja i obnove orgulja kao važnog dijela hrvatske kulturne baštine.


Za razvoj orguljarstva u Hrvatskoj najzaslužnija je upravo Umjetnička radionica Heferer, koju je kao "Prvu hrvatsku gradionu orgulja, harmonija i glasovira", osnovao 1849. godine u Grazu, Mihael Heferer. Ciklus koncerata se svake godine održava diljem Hrvatske u sakralnim objektima i reprezentativnim prostorima koji posjeduju orgulje koje je izradila, restaurirala ili održava Umjetnička radionica Heferer. Na koncertu su nastupali: Helena Lucić Šego, mezzosopran te Alen Kopunović Legetin, orgulje. Prije koncerta održana je misa s kajkavskim pjesmama na kojoj su prisustvovali predstavnici Grada Krapine, a poklon gostima uručio je zamjenik gradonačelnika Drago Kozina.