Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U četvrtak 7.9.2017. godine, otvoreno je najveće okupljanje zagorskih gospodarstvenika, 25. Zagorski gospodarski zbor, kojeg je otvorio državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić. Dobrodošlicu u Krapinu svima je poželio gradonačelnik Zoran Gregurović, koji je rekao kako je Zagorski gospodarski zbor postao neizostavan dio Tjedna kajkavske kulture.


Sama ideja "Zagorskog gospodarskog zbora" razvila se u dvadesetom stoljeću, a osnovni cilj bio je i ostao do danas, okupiti što veći broj gospodarstvenika iz naše Županije, ali i partnera iz susjednih županija. Iz godine u godinu nastojalo se na što kvalitetniji način prezentirati naš gospodarski i obrtnički potencijal, turistički potencijal, ali i bogata ponuda poljoprivrednih proizvoda.
Ove godine Zagorski gospodarski zbor privukao je 280 izlagača, koji svoje proizvode i usluge predstavljaju na pet tisuća četvornih metara prostora pokraj Osnovne škole "Ljudevit Gaj".
Na svečanom otvorenju u amfiteatru Srednje škole Krapina, bio je ministar turizma Gari Cappelli, ispred županije partnera Istarski župan Valter Flego, Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Josip Grilec, potpredsjednik HGK Josip Sacher, potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić i saborski zastupnici Žarko Tušek i Marija Puh.

Osim na prostoru OŠ "Ljudevit Gaj", ovogodišnji Zagorski gospodarski zbor odvija se i na Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda te u Srednjoj školi Krapina, a posjetitelji mogu uživati u predavanjima i prezentacijama, mogu dobiti besplatne frizerske i kozmetičarske usluge, kao i degustirati autohtona zagorska jela i pića.

 

Pogledaj ove slike na Flickru