Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U subotu 1. rujna 2018. godine u Galeriji Grada Krapine otvorena je izložba “Četvrt stoljeća Galerije“ u sklopu Tjedna kajkavske kulture. Izložbu je otvorio gradonačelnik Zoran Gregurović.
– 825 godina je od prvog pisanog spomena Krapine u dokumentima, 25 godina od kako je Krapina postala samostalna jedinica lokalne samouprave, evo i 25 godina gradske Galerije. Krapina je grad koji ima svoju povijest i kulturu. Gradska Galerija je mjesto gdje se izmjenjuju mnoge izložbe koje su postale etablirane i drago mi je da imamo takvo mjesto koje je srž kulturnih događanja – dodao je Gregurović.

U proteklih 25 godina ovdje je održano preko 230 izložaba.
– Svi umjetnici koji su izlagali poklonili su nam po jedan rad koji možete vidjeti na ovoj izložbi. Izložbu je imala i jedna japanska umjetnica te švedske umjetnice, tu su izložbe maski i pisanica, zbirka Ernesta Tomaševića te mnogih drugih renomiranih umjetnika. Sve zbirke slika su 2011. upisane u registar dobara Republike Hrvatske – istaknula je kustosica Galerije Vesna Kunštek.

– Galerija Grada Krapine otvorena je 5. rujna 1993. godine povodom 800. godišnjice prvog spominjana Grada Krapine. Pučko otvoreno učilište brine se o njezinom održavanju, prošle godine obnovljena je fasada, a sanirano je i krovište, a sljedeće godine obnovit će se i kućice u dvorištu u kojim će se održavati razne radionice – rekla je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Grada Krapine Grozdana Pavlović.

Rođendan Galeriji čestitala je zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, a izložba je otvorena slavljeničkom tortom i domjenkom za sve posjetitelje. U prigodnom progamu nastupila je Iva Ranogajec Inkret uz glazbenu pratnju Karla Kukovačeca.

Pogledaj ove slike na Flickru