U utorak, 10. rujna 2019. u organizaciji Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina otvorene su 34. Dječje svečanosti "Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu - Krapina 2019. Na natječaj dječjih likovnih radova pristiglo je 147 radova iz 14 osnovnih škola, a stručno povjerenstvo u sastavu: gospođe Vesne Kunštek, Zrinke Arbanas Hleb i Jasenke Marmilić  odabrale su ih i za izložbu predložile njih 56.

Na natječaj za dječji recital "Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu - Krapina 2019." prispjelo je 75 literarnih radova iz 9 osnovnih škola. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Stjepan Varjačić (predsjednik), Jasna Leljak i Magdica Šalković (članovi) odabralo je 22 pjesme koje su izvedene na ovogodišnjem recitalu.

Popevkom, na početku druženja, posjetitelje su pozdravili "Ilirčeki" - dječji zbor KUD-a Ilirci, a recital je otvorila Pročelnica KZŽ, upravni odjel za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu - Mirjana Smičić Slovenec.

Poslušali smo 21 pjesmicu uz želju da se vidimo i sljedeće godine, na 35. Recitalu dječje kajkavske poezije i izložbi dječjih radova Krapina 2020.

 

Pogledaj ove slike na Flickru