Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U ovogodišnjem Tjednu kajkavske kulture Krapina 2019., ponuđena je nova atrakcija – festivalski kišobrani. Naime, unikatni festivalski kišobrani ponuđeni su dana 10. rujna u 20:00 sati na humanitarnoj aukciji, a oslikani su poput covera CD-a i ploča s festivala od 1966. do 1990. godine. Novci prikupljeni na humanitarnoj aukciji namijenjeni su izgradnji novog odjela dječje hematologije i onkologije na Rebru i udruzi Europa Donna. Ukupno su ponuđena 23 kišobrana.

Ovim putem još jednom koristimo priliku i zahvaljujemo svim donatorima koji su svojim velikodušnim licitacijama pripomogli da dosegnemo iznos od 58,000.00 kuna. 

Ujedno je održana i promocija novog spota Kvarteta Gubec „Ni zagorje malo“ u dvorištu Gradske galerije te modna revija „Etno kaj“ autorice Monike Hršak, a ponosno su je, kao modeli, nosile ravnateljice i direktorice krapinskih ustanova i tvrtki. Haljine su izrađene od žutice, domaćeg platna koji podsjeća na autohtone zagorske narodne nošnje. Ručno su oslikane bojama za tkaninu u cvjetnim motivima. Svaka haljina sadrži i naslov nekih od najpoznatijih i najpopularnijih zagorskih pjesama.. Poput "Dobro mi dosel prijatel, Popevke sam slagal, Fala, Lepe ti je Zagorje zelene..."

 

Pogledaj ove slike na Flickru