Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U četvrtak 12. rujna s početkom u 13:00 sati svečano je otvoren 27. zagorski gospodarski zbor koji je okupio zagorske poduzetnike, obrtnike, OPG-ove, udruge, ali i razne izlagače.

Na svečanosti otvorenja Zbora, u Srednjoj školi u Krapini, u 13 sati, gostima i uzvanicima obratila se ministrica poljoprivrede Marija Vučković, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, potpredsjednik HOK-a Dalibor Kratohvil, predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško.  

Gradonačelnik Grada Krapine obratio se nazočnima i poželio im dobrodošlicu u Krapinu - u srce Hrvatskog zagorja, u srce „Kaj-a“.

U svom govoru dotaknuo se festivalskih peharčeka koje su izradili učenici SŠ Bedekovčina kao primjer za budućnost obrtništva u našim krajevima. Goste i uzvanike gradonačelnik je pozvao da se zadrže ovih dana u Krapini na Tjednu kajkavske kulture uz želju da sa sobom ponesu čim više pozitivnih emocija.

Od četvrtka 12. do subote 14. rujna 2019. godine na prostoru veličine pet tisuća četvornih metara proizvode i usluge predstavljat će 250 sudionika iz tri države i deset hrvatskih županija.

Sajam zajedno organiziraju Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, Županska komora Krapina Hrvatske gospodarske komore i Radio Kaj, uz partnerstvo Varaždinske županije i pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

U samom trenutku svečanog otvorenja Zbora na pozornici su sudjelovali organizatori župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, predsjednik HGK – Županijske komore Krapina Josip Grilec i direktor Radija Kaj Drago Gradečak, ali zbor je otvorila posebna gošća, nova zagorska poduzetnica robotica - „Viktorija“.

U umjetničkom dijelu programa nastupile su sopranistica Josipa Lončar u pratnji Darijane Blaće i Irma Dragičević iz Varaždina, studentica četvrte godine pjevanja u klasi redovne profesorice Lidije Horvat Dunjko na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Uzvanike su dočekali i Gradski puhački orkestar Krapina, Krapinske mažoretkinje, Povijesna postrojba Krapinsko-zagorske županije, Počasna postrojba Grada Krapine - Krapinski Ilirci i Husarska garda Varaždinske županije.

 

Pogledaj ove slike na Flickru