Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Na zadovoljstvo brojnih posjetitelja, ovogodišnji Tjedan kajkavske kulture u Krapini nastavljen je u četvrtak bogatim programom na nekoliko lokacija u gradu.

Središnje događanje bilo je otvorenje 29. zagorskog gospodarskog zbora koji se u Parku Matice hrvatske i Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda održava u nešto manjem obimu nego ranijih godina, s 50-ak izlagača, a potrajat će do subote 12. rujna. Zbor je privukao brojne posjetitelje koji imaju priliku razgledati bogatu ponudu poljoprivrednih proizvoda i proizvođača Hrvatskoga zagorja.

Organiziran je i uvijek dobro posjećeni Dječji dan, uz radionice i igraonice za djecu u organizaciji Društva Naša djeca Krapina, a osim kod glazbenog paviljona u Parku Matice hrvatske, radionica za djecu održanaa je i u Gradskoj knjižnici Krapina.
Kad smo kod najmlađih, svakako vrijedi izdvojiti tradicionalni, ovoga puta već 36. dječji festival Mali kaj.

Dan je bio ispunjen brojnim glazbenim događanjima, pa su tako na Vinskom placu nastupili Podvinčani, a ispred Festivalske dvorane Trnje, dok je vrhunac dana bio nastup popularne grupe Vigor na kojem se okupilo mnoštvo građana.

Bogat program Tjedna kajkavske kulture nastavit će se u petak u 18.30 sati koncertom Kontra benda na Trgu Ljudevita Gaja, dok će u 19.00 sati ispred Festivalske dvorane svoje umijeće muziciranja pokazati Gradski puhački orkestar Krapina.

U isto će vrijeme na Vinskom placu nastupiti Dečki z'bregov, a pola sata kasnije na Trg Ljudevita Gaja posjetiteljima će se predstaviti Mažoretkinje 60+ iz Jesenja.
Sportski dio programa obilježava šah i mali nogomet – popodne se igra pojedinačni šahovski turnir Memorijal Miljenka Medića u restoranu KTC Krapina, a na igralištu Srednje škole Krapina 3. memorijalni malonogometni turnir „Krapinski vitezovi“ u spomen na poginule hrvatske branitelje u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Krapina

U 20.00 sati u Festivalskoj će dvorani početi retrospektivni koncert „Popevke zanavek” u sklopu 56. festivala kajkavskih popevki , dok će od 22.00 sata na središnjem gradskom trgu nastupiti Crvena jabuka.