Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Gradonačelnik Gregurović: Festivalski tjedan je vrhunac godine!

U petak je u Krapini otvoren 56. festival kajkavskih popevki. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja se održava u sklopu ovogodišnjeg Tjedna kajkavske kulture, a otvorena je retrospektivnim koncertom „Popevke zanavek” na kojem su se brojni posjetitelji mogli prisjetiti poznatih, ali i onih manje poznatih pjesama s prijašnjih festivala.

Otvorenju ovog tradicionalnog događanja, prisustvovao je i gradonačelnik Zoran Gregurović koji je naglasio kako je festivalski tjedan jedan od najvažnijih događaja u Krapini.

-Festivalski tjedan je vrhunac godine i uz njega Krapina prodiše – istaknuo je gradonačelnik dodavši kako je ova manifestacija tradicija duboko ukorijenjena u srca i živote cijelog zagorskog kraja.

S obzirom na aktualne epidemiološke mjere, organizatori su i ove godine morali odustati od niza sadržaja, no gradonačelnik Gregurović zadovoljan je što se festival ipak održao.

-Vjerujem da smo prilikom organizacije našeg festivala uspjeli pronaći dobar kompromis te da će svi građani i posjetitelji biti zadovoljni ovogodišnjim događanjima – zaključio je Gregurović.

Otvorenju 56. festivala kajkavskih popevki prisustvovao je i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Žarko Tušek koji je istaknuo zadovoljstvo što je, kako kaže, na svom terenu i među svojim ljudima.

-Festival nema nagrade, ona je revijalnog karaktera, tako da smo svi ovdje došli prije svega pokazati svoje emocije i svoju ljubav prema kajkavskoj kulturi i tradiciji i baštini – zaključio je Tušek.

Subotnja večer će također biti prepuna događanja. U sklopu festivala, posjetitelje očekuje otvorenje izložbe „Pola stoljeća Muzeja na Hušnjakovu”, dobra zabava uz Vinski plac i koncerte, a vrhunac je uživanje u novim hitovima uz „Večer novih popevki”.

Predstavljanju manifestacije „Dani europske baštine 2021.” u Muzeju krapinskih neandertalaca prisustvovat će i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Nakon izložbe koju će u društvu gradonačelnika Gregurovića, ministrice Obuljen Koržinek i ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata obići i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, premijer će se sa suradnicima i domaćinom uputiti na 29. zagorski gospodarski zbor, a potom se pridružiti brojnim posjetiteljima na subotnjoj „Večeri novih popevki”.