Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Gradonačelnik Zoran Gregurović je u subotu na završetku krapinskog Tjedna kajkavske kulture ugostio premijera Andreja Plenkovića, ministricu kulture i medija Ninu Obuljen Koržinek i ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata.
Premijer Plenković prvo je posjetio Muzej krapinskih neandertalaca i izložbu “Pola stoljeća muzeja na Hušnjakovu” koju je ovom prigodom svečano otvorila ministrica Nina Obuljen Koržinek.
U pratnji gradonačelnika Gregurovića, gosti su svoj posjet nastavili obilaskom izložbeno–prodajnih kućica 29. zagorskog gospodarskog zbora, a potom su u sklopu Festivala kajkavskih popevki nazočili „Večeri novih popevki”.
Premijer Plenković naglasio je kako Tjedan kajkavske kulture i njegov bogat program evociraju našu baštinu, kulturu i identitet.
–56. izdanje Festivala kajkavskih popevki i večer novih popevki prigoda su da svi zajedno uživamo u pjesmama i našem kaju te kulturi Hrvatskog zagorja i sjeverozapada Hrvatske. Drago mi je da smo, unatoč epidemiološkim okolnostima, uspjeli još jednom vidjeti 29. izdanje Zagorskog gospodarskog zbora koji pokazuje snagu i žilavost malih gospodarstvenika i obrtnika i to iz čak sedam županija – rekao je Plenković i dodao kako će Vlada nastaviti, kao i do sada, podupirati sve aktivnosti za boljitak života svih stanovnika Hrvatskog zagorja i Krapinsko-zagorske županije.
Premijer je naglasio kako vjeruje da će Muzej krapinskih neandertalaca, koji je, kako kaže, jedno predivno bogatstvo, postati nezaobilazna točka svih onih koji žele znati više o hrvatskoj, ali i o svjetskoj povijesti i kulturi.
–Drago mi je da brojni mladi kroz svoj školski program dolaze tijekom školske godine, da je Muzej posjećen i da je broj posjetitelja veći nego prije epidemije – zaključio je premijer Plenković.
Gradonačelnik Gregurović naglasio je kako mu je izuzetno drago što su premijer Plenković i ministri Obuljen Koržinek i Horvat posjetili Krapinu.
-Imali smo priliku našim uvaženim gostima pokazati sav sjaj našeg kulturnog bogatstva i ugostiti ih ne samo na našoj tradicionalnom Festivalu kajkavskih popevki, već i na otvorenju izložbe u Muzeju krapinskih neandertalaca. Krapina je grad bogate kulture, baštine i povijesti, a naše gospodarstvo se razvija. Izuzetna mi je čast što su naši uvaženi gosti uživali u djeliću ove prekrasne festivalske atmosfere – poručio je Gregurović.