Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Bogat program „Tjedna kajkavske kulture” nastavljen je u srijedu otvorenjem izložbe „Krš i špilje sjeverne Hrvatske” u Muzeju krapinskih neandertalaca. U popodnevnom dijelu programa u dvorištu Galerije Grada Krapine uslijedila je glazbena slušaonica „Kaj na šelak gramofonskim pločama: kajkavska popevka u rano doba diskografske industrije u Hrvatskoj”.

Održan je i Recital kajkavske poezije Krapina 2022., a najmlađi su u plavoj dvorani Gradske knjižnice Krapina u sklopu radionice izrađivali svoje stripove. Kao i svakog dana posjetitelje Vinskog placa zabavili su Črleni lajbeki, a završni događaj u srijedu bila je kazališna predstava „Beba” Kerekesh Teatra koja je dokraja napunila Trg Ljudevita Gaja. Mnoge nije smetalo što su prestajali cijelu predstavu jer interes je bio veliki.

Događanja neće nedostajati ni u četvrtaka program počinje već u 9 sati susretom mama i beba u plavoj dvorani Gradske knjižnice pod nazivom „Librići – ponovni susret”. Popodnevni dio programa starta u 15 sati kod Gradskog paviljona u parku gdje se održava Dječji dan koji će biti bogat radionicama i igrama za najmlađe, a istovremeno kod SŠ Krapina u 15 sati otvara se Čokobar i Plac suvenira. U 18 sati u prostorima DVD-a Krapina održat će se 1. FIFA gaming turnir dok će od 19 sati feštu za posjetitelje Vinskog placa prirediti Podvinčani. Jednako tako, u 19 sati u festivalskoj dvorani održat će se 37. dječji festival „Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu” poznatiji kao Mali kaj 2022.

Svakako treba izdvojiti i otvorenje Zagorskog gospodarskog zbora od 14.00 sati u amfiteatru Srednje škole.

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović naglasio je kako je manifestacija došla do dijela u kojem ima jako puno događanja svih vrsta, od zabavnih, znanstvenih, likovnih, a jedan od neizostavnih dijelova "Tjedna".

-Nakon dvije godine obilježene pandemijom, Zbor se vraća u punom obimu i bit će smješten kod Osnovne škole Ljudevit Gaj, ali i kroz cijelo Šetalište narodnog preporoda. Na neki način možemo reći da je Zbor već počeo i ima svoju uvertiru jer su vinari koji su na Vinskom placu također proizvođači i čine dio našeg gospodarstva. Pozivam građane da posjete Zagorski gospodarski zbor, ali i sve brojne sadržaje u zadnja tri dana "Tjedna kajkavske kulture" – zaključio je Gregurović.

Vrhunac večeri bit će koncerti na Trgu Ljudevita Gaja koji počinju u 19,30 sati kada na pozornicu izlaze Kajde, nastavlja se Ivanom Kindl u 20,30 sati, a program će od 22 sata pa nadalje zaključiti popularne Frajle.