Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Da je Tjedan kajkavske kulture u Krapini doista najveseliji tjedan u godini dokazao je i predzadnji dan te najvažnije manifestacije Krapinsko-zagorske županije, a koji je bio ispunjen mnoštvom zabavnih događanja.

Tako je u Muzeju krapinskih neandertalaca uz predavanje o šišmišima, kviz i izvlačenje dobitnika nagrada obilježena Noć šišmiša, događanje koje je privuklo brojne posjetitelje. Ispred Festivalske dvorane su pak okupljeni mogli uživati u nastupu Gradskog puhačkog orkestra Krapina i svima dobro poznatih Krapinskih mažoretkinja. Kao i svakog dana nezaobilazan je bio i Vinski plac i središnji trg pun zabavnih sadržaja, a vrhunac večeri bio je 57. Festival kajkavskih popevki i Jole koji je napravio pravu feštu na Trgu.

Na Festival kajkavskih popevki stigao je i premijer Andrej Plenković koji je ranije obišao Poslovno-tehnološki inkubator Krapinsko zagorske županije, susreo se gradonačelnikom Grada Krapine Zoranom Gregurovićem i županom Željkom Kolarom a obišao je i izložbeno-prodajni prostor 30. Zagorskog gospodarskog zbora.

„Siguran sam da ova postignuća i ulaganja koja smo imali ovdje, što u prometnu infrastrukturu, što u okoliš, gospodarstvo, u različite oblike aktivnosti vezane uz podizanje standarda i povećanje kvalitete života, jako dobro napreduju u pogledu zaposlenosti i u pogledu uloge Hrvatskoga zagorja za razvoj i ekonomski napredak cijele Hrvatske”, rekao je Plenković nakon sastanka sa gradonačelnikom Gregurovićem.

Dodao je da vlada tu da zajedno sa svim resorima, s brojnim javnim poduzećima, radi na projektima koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života ljudi u Krapinsko-zagorskoj županiji, Krapini te u drugim dijelovima sjevera Hrvatske.

„Tu smo da kao prijatelj i partner pomažemo daljnji razvoj”, poručio je premijer.

Gradonačelnik Gregurović zahvalio je premijeru i njegovom timu 'na svemu što rade za naše građane u ovim teškim vremenima'.

„Moram mu zahvaliti i na svim projektima koji su pokrenuti, koji se pokreću i koji će se pokrenuti ovdje na području ne samo grada Krapine, nego cijele naše županije. Projekata i ideja imamo puno, volje i znanja imamo, sad samo čekamo raspisivanje natječaja i nakon toga dobre rezultate”, kazao je Gregurović.

Najpoznatiji hrvatski festival u znaku riječi 'kaj' se nakon uistinu mnoštvo događaja bliži svom kraju. No ni posljednji dan, u subotu, neće biti ništa siromašniji događanjima. Ljubitelji dobre vinske kapljice na Vinskom placu mogu uživati još sutra uz pratnju Dečki z bregov.
Na Trgu Ljudevita Gaja nastupa Zavičajni klub Zagorec – Josipovac i Mažoretkinje 60plus – Jesenje, a za zabavni program pobrinut će se Špica bend i Gazde. Ispred Festivalske dvorane nastupaju Krapinske mažoretkinje uz Gradski puhački orkestar Krapina te koncert Trnja, a Tjedan kajakvske kulture zatvorit će „Večer novih popevki” u sklopu 57. Festivala kajkavskih popevki Krapina 2022.