Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Svake godine početkom najobojanijeg mjeseca rujna Krapina se zaodijeva u festivalsko ruho prožeto tradicijom, ali i suvremenošću. Tjedan kajkavske kulture Krapina 2023. održava se od 2. do 10. rujna i predstavlja vrlo važnu kulturnu manifestaciju u Hrvatskoj koja veliča umjetničko stvaralaštvo kajkavskog govornog područja, ima iznimno značenje za Grad Krapinu i čitavo kajkavsko podneblje, a ujedno obogaćuje i kulturu naše domovine. Posjetitelje i goste Krapine očekuje bogat program – književne večeri, recitali, znanstveni skupovi na temu kajkavštine, folklorne manifestacije (KUD-ovi), prezentacije narodnih nošnji, izložbe, radionice za djecu i dr. U Tjednu kajkavske kulture „Krapina 2023.“ predstavit će se zavičajna kulturna baština, a posebno se ponosimo Festivalom kajkavskih popevki koji se ove godine održava 58. puta. Festival je dao veliki broj nezaboravnih skladbi koje su neodvojivi i neosporni dio hrvatske glazbene i kulturne baštine, a na njegovoj sceni afirmirala su se i profilirala brojna autorska i izvođačka imena.
Osim kajkavske komponente Tjedna kajkavske kulture, ponosimo se što iz godine u godinu ovu manifestaciju obogaćujemo dodatnim sadržajima – tako ove godine imamo Plac suvenira i festivalskih delicija te Etno kućicu i festivalsku slušaonicu, a tu su i Dani krapinskog sporta te Zagorski gospodarski zbor, najveće okupljanje gospodarstvenika i obrtnika Hrvatskog zagorja, a i šire. Posebna je zanimljivost i izložba instalacija poduzetnika iz naše županije „STRUCTIA“ (izložba industrijskih instalacija).
Ovogodišnji 58. Tjedan kajkavske kulture počinje u subotu, 2. rujna u 19.30 otvorenjem popularnog Vinskog placa kod OŠ Ljudevit Gaj koji će biti otvoren svakodnevno tijekom cijelog trajanja Tjedna.Tjedan kajkavske kulture nudi i pregršt glazbenih koncerata, a bit će tu „Kontra band“, „Ansambl Zagorje“, „Dečki z bregov“, „Fiškali“, „Šarmeri“, „Zvuci Zagorja“. Bogat program nastavlja se u nedjelju, 3. rujna, kada će se na Trgu Ljudevita Gaja u 17.00 sati upriličiti otvorenje manifestacije. Za ljubitelje rocka i popa ispred Festivalske dvorane u četvrtak, 7. rujna nastupaju „Gentlemen's Club“ te „The Sway band“ u petak, 8. rujna i subotu, 9. rujna. Najveće glazbene poslastice rezervirane su za glavni gradski Trg Ljudevita Gaja kada će suvereno vladati naše najveće glazbene zvijezde, festivalski četvrtak, petak i subota od 22 sata – 7. rujna Maja Šuput, 8. rujna Petar Grašo i 9. rujna Psihomodo pop.
Tjedan kajkavske kulture Krapina 2023. nudi uistinu ponešto za svakoga, zato početak rujna rezervirajte za Krapinu i dobro nam došli prijateli!!!

Program možete pogledati ovdje.