Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Bogat program 58. tjedna kajkavske kulture, koji uskoro počinje u Krapini, ima jednako tako bogat sportski program u sklopu XI. dana krapinskog sporta. Prema riječima predsjednika Krapinskog sportskog saveza, Saše Kundiha, bogat sportski program dovest će tih dana u Krapinu veliki broj sportašica i sportaša a kroz događanja i ove su godine u ponudi raznovrsni sportovi.

Sve počinje već 2. rujna kada u organizaciji STK Zagorec započinje 22. međunarodni turnir Krapina 2023., te 7. memorijal Jurice Spačeka. Turnir će se održati u sportskoj dvorani SŠ Krapina, a kao i svake godine očekuje se stotinjak tenisačica i tenisača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske.

Tog dana na vanjskom terenu Srednje škole Krapina, s početkom u 10,00 h u organizaciji RK Zagorec, održat će se i turnir u rukometu za mlađe dobne skupine. Osim toga, u organizaciji KK Krapina, na vanjskom igralištu OŠ Ljudevit Gaj odigrati će se Streetball turnir u košarci. Početak turnira biti će u 16 sati.

-Tijekom vikenda, odnosno 2. i 3. rujna, u ŠRC Podgora na novom terenu s umjetnom travom u organizaciji NK Zagorec održat će se Dječji turnir Kaj kup za uzraste U-9 i U- 11. Na turniru će sudjelovati ekipe iz Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije te grada Zagreba. Na turniru će nastupiti gotovo 50-ak ekipa - najavio je Kundih.

Nedjelja, 3. rujna, također obiluje sportskim događanjima.U jutarnjim satim u organizaciji ŠRD Krapina, na jezerima Škarićevo i Polje Krapinsko, održati će se tradicionalni 38. kup grada Krapine u disciplini lov ribe udicom na plovak. Nadalje,toga dana, u organizaciji KASK – Klub alternativnih sportova, s početkom u 9,00 h održat će se već tradicionalna MTB utrka "Neandertalka ".

-Start i cilj su ispred osnovne skole "August Cesarec". Na utrci se očekuje oko 85 natjecatelja u dvije kategorije. Mala Neandertalka od 22km i cca 800 metara visinske razlike i Velika Neandertalku dužine 60 km i cca 2000 metara visinske razlike - pojasnio je prvi čovjek krapinskog sporta.

U srijedu 6. rujna, u organizaciji Društva sportskih igara učenika, s početkom u 14 h, na vanjskom igralištu OŠ Augusta Cesarca održati će se XI. finala osnovnih škola grada Krapine u futsalu i rukometu.

U organizaciji Sportske udruge „Šabac“ Krapina tog dana počinje i trodnevni turnir u mini nogometu koji će se održati na košarkaškom igralištu kod Osnovne škole Ljudevit Gaj.

Posljednjeg dana Tjedna kajkavske kulture, u subotu 9. rujna, na rasporedu je Pojedinačni brzopotezni šahovski turnir „Memorijal Miljenka Medića“ u organizaciji Šahvoskog kluba Krapina. Istog dana održat će se i jubilarni 10. Krapinski ringišpil. Krapinski ringišpil je kružna utrka koja se sastoji od 7 dionica. Dosada je na utrku prijavljeno 125 natjecatelja dok organizatori, TK Maraton, na dan utrke očekuju oko 150 natjecateljica i natjecatelja.

U subotu, 10. rujna završava i 30. otvoreno pojedinačno prvenstvo u tenisu - Memorijalni turnir Jurica Mehun koji traje od 21. kolovoza. Organizator je Teniski klub Zagorec.