Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U sklopu Tjedna kajkavske kulture u utorak je održan tradicionalni Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva. Interes za nastup na Recitalu potvrdio je činjenicu kako je svake godine sve veći broj djece i mladih uključen u brojne festivalske aktivnosti.

Ove godine na natječaj za Dječji recital kajkavske poezije Krapina 2023. pristigla su 273 literarna rada iz 59 osnovnih škola. Magdica Šalković, Željko Slunjski i Jasna Leljak bili su prosudbeno povjerenstvo, te su od pristiglih radova odabrali 72 literarna rada koji su objavljeni u Malom dječjem zborniku.

– Od tih 72 rada, na manifestaciji Recital dječje kajkavske poezije izvodi se njih 40-etak. Manji dio je bio izveden i na otvaranju Dječje likovne izložbe. Mi smo kao organizator vrlo zadovoljni budući da smo dobili radove iz cijelog kajkavskog govornog područja, pa čak i malo dalje – rekao je tajnik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina, Radovan Novina, te dodao da su radove dobili čak iz jedne škole iz Slavonije.

Podsjetimo i da je u četvrtak na programu 38. dječji festival „Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“ - Mali kaj na kojem će se predstaviti 24 pjesme. Novina je naglasio kako se radi o najboljem dijelu programa cijelog Tjedna kajkavske kulture, jer, prema njegovim riječima, "Mali kaj" garantira budućnost da Festival nikada neće prestati sa svojim održavanjem. Dječjem recitalu prisustvovao je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Krapine Mladen Gregurović.

Dječji recital 3