Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Festivalu kajkavskih popevki nazočili premijer Plenković, ministri Filipović i Obuljen Koržinek, a središnji trg ispunio Petar Grašo

 Predzadnji dan Tjedna kajkavske kulture ponovno je privukao brojne posjetitelje, a vrhunac večeri bio je koncert Petra Graše, koji je, kao i prethodne noći kada je nastupila Maja Šuput, do posljednjeg mjesta ispunio središnji trg u Krapini.

U petak je na Tjedan kajkavske kulture stigao i predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je najprije obišao 31. zagorski gospodarski zbor, a zatim prisustvovao i 58. festivalu kajkavskih popevki koji ga veseli zbog činjenice da će moći čuti sve uspješnice s davnih festivala u Krapini.

-Više od pola stoljeća krasne tradicije i kulture, emancipiranja našega identiteta, cijeloga bogatstva Hrvatskog zagorja i naše kulture - izjavio je Plenković.

Uz premijera Plenkovića, na Tjedan kajkavske kulture, odnosno na Zagorski gospodarski zbor stigao je i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

-Želim poslati snažnu poruku svima koji sudjeluju - Vlada će tijekom donošenja novog paketa mjera misliti na njih, vodit ćemo računa i o našim obrtnicima i o mikro, malim, srednjim i velikim poduzetnicima - poručio je Filipović.

Retrospektivnom koncertu 58. festivala kajkavskih popevki je, uz premijera Plenkovića i ministra Filipovića, nazočila i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović izrazio je zadovoljstvo i čast što su ugostili premijera Plenkovića, kao i ministre Filipović i Obuljen Koržinek tijekom Tjedna kajkavske kulture.

-Njihova prisutnost u našem Gradu predstavlja priznanje našoj bogatoj kulturnoj baštini. Tijekom cijelog tjedna vidjeli smo kako su se svi posjetitelji divno zabavljali i uživali u kajkavskoj kulturi. Veselimo se i posljednjem danu Festivala, koji će, uvjeren sam, ponovno okupiti sve generacije, ispuniti gradske ulice te stvoriti još jedno nezaboravno iskustvo - rekao je Gregurović.

Ovogodišnji Tjedan kajkavske kulture u Krapini, manifestacija koja njeguje kulturu i tradiciju kajkavskog govornog područja, ušao je u svoju završnicu uz 58. festival kajkavskih popevki Krapina 2023, a posjetitelje u subotu očekuje "Večer novih popevki" s kojim će i službeno završiti i Festival i Tjedan kajkavske kulture.