Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

  • NAZIV PROJEKTA: REKONSTRUKCIJA MOSTA PREKO RIJEKE KRAPINICE U NASELJU LEPAJCI

Procijenjena vrijednost projekta: 3.000.000,00 kn sa PDV-om

Nositelj projekta: Grad Krapina

Kategorija projekta: Promet, mobilnost i infrastruktura

Opis projekta: Most preko rijeke Krapinčice u naselju Lepajci je u izuzetno lošem stanju. Most se nalazi na preuzetoj županijskoj cesti - glavnoj cesti koja u neposrednoj blizini autoceste Zagreb-Macelj koja spaja Grad Krapinu i susjednu Općinu Krapinske Toplice u kojoj su smještene brojne zdravstvene ustanove, te je predmetnim mostom svakodnevno prisutan veliki intenzitet cestovnog prometa. Osim lošeg postojećeg stanja u smislu statičke nosivosti i stabilnosti konstrukcije, a što su potvrdili prethodni istražni radovi sa pratećim laboratorijskim ispitivanjima, postojeći most nema dostatnu širinu na odvijanje dvosmjernog prometa, te nema pješačkih hodnika. Rekonstrukcijom ovog mosta predviđena je statička sanacija, proširenje mosta za normalno odvijanje dvosmjernog hodnika te uspostava pješačkih hodnika kako bi se omogućilo i sigurno kretanje pješaka.

Dokumentacija za provedbu projekta (razina pripremljenosti): Projektno-tehnička dokumentacija je izrađena i projekt je spreman za provedbu.