Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Naziv projekta: Rekonstrukcija mosta oštećenog u potresu u naselju Lepajci


Opis projekta: Projekt se financira iz Fonda solidarnosti Europske unije, temeljem Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava: Hitno obnavljanje pogođenih prirodnih područja kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije objavljenog od strane Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.
Djelovanje razornog potresa s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije utjecalo je na vidljiva oštećenja na mostu preko Krapinice u naselju Lepajci. Nakon detaljnog pregleda ovlaštenog inženjera građevinarstva utvrđeno je da je došlo do progresivnog oštećenja i deformacije na konstrukciji mosta te da postojeći most ne zadovoljava temeljni zahtjev otpornosti i stabilnosti građevine.


Svrha i cilj projekta:
Rekonstrukcijom mosta koji je oštećen uslijed potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine u naselju Lepajci žele se osigurati uvjeti za normalno prometovanje nerazvrstanom cestom 1.6=A.G. Grada Krapine – Gornja Pačetina – Lepajci (D1) u oba pravca i svakodnevne aktivnosti stanovništva.


Ukupna vrijednost projekta: 1.056.345,63 €
Iznos koji sufinancira EU: 829.967,24 € - dodijeljen kroz vaučer za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije te putem Jednostavne izravne dodjele.
Razdoblje provedbe projekta: do 30.06.2023.
Status projekta: Projekt je u tijeku.