Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U petak 21. studenog 2014. godine, održana je druga radionica namijenjena gospodarskom sektoru u svrhu izrade Strategije razvoja Grada Krapine za razdoblje 2015.-2020. Radionica pod nazivom "Mogućnosti korištenja EU fondova" održana je u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina s početkom u 18,00 sati.

 Na radionici je prezentirana analiza stanja vezana uz gospodarstvo te informacije o mogućnostima financiranja projekata koji se odnose na gospodarski sektor iz Europskih fondova. 

Strategija predstavlja temeljni dokument za prijavu projekata na sve fondove EU. Građani moraju imati viziju kojom će se definirati željeno društveno gospodarsko stanje za razdoblje od 2015.-2020.godine i prema tome usmjeravati sve što se u Gradu gradi i radi. Ciljeve  i viziju moraju formirati građani (poduzetnici iz svih sektora, predstavnici javnog i civilnog sektora), svi koji na bilo koji način sudjeluju u životu Grada. Vizija mora biti usklađena s vizijom razvoja KZŽ i strategijom razvoja RH

 Tematska radionica za gospodarski sektor druga je od predviđenih šest radionica koje će se održati za potrebe izrade Strategije razvoja Grada Krapine. 

Sastavni dio strategije razvoja bit će baza projekata koju formira Grad. Svi zainteresirani korisnici mogu prijaviti svoje projekte i ideje, a rok za dostavu prijedloga je 15.01.2015. godine.

Prijedlozi zaprimljeni nakon utvrđenog roka neće biti opisani u Strategiji razvoja (ali baza će se ažurirati i temeljem nje se mogu radit i izmjene i dopune Strategije).
Obrazac za prikupljanje projektnih prijedloga za unos u bazu projekata nalazit će se na web stranici Grada, a
popunjeni obrazac trebat će dostaviti e-mailom ili fizički poštom

Namjera radionica je uključivanje svih zainteresiranih u utvrđivanje željenog smjera razvoja Grada Krapine tj. utvrđivanje vizije i ciljeva Grada Krapine.

 (M.M.)