Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U ponedjeljak, 15. prosinca 2014. godine, održana je treća radionica (od predviđenih šest) namijenjena poljoprivrednom sektoru u svrhu izrade Strategije razvoja Grada Krapine za razdoblje 2015.-2020. Radionica pod nazivom "Poljoprivreda i ruralni razvoj Grada Krapine" održana je u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina.

Radionicu je vodila predavačica Sandra Kožić, koja je prezentirala analizu stanja vezanu uz poljoprivredu na području Grada Krapine, te informacije o mogućnostima financiranja projekata koji se odnose na poljoprivredni sektor iz Europskih fondova. Prisutnima se pobliže objašnjavala tema „Zajednička poljoprivredna politika", vrste i uvjeti ostvarivanja potpore, kao i ujedno novi model poticaja od 1.1.2015. Pričalo se i o nacionalnom pčelarskom programu u narednim godinama tzv. „Vinskoj omotnici", zatim o Europskom poljoprivrednom fondu za ruralni razvoj i njegovom programu, o Mjeri 4, tj. Ulaganju u fizičku imovinu, pa o Mjeri 2, tj. Razvoju poljoprivrednih gospodarstva i poslovanja. Zadnji dio radionice bio je interakcija publike i predavačice, iznošenje nedostataka, prednosti, prijedloga o strategiji razvoja poljoprivrede na području Grada Krapine.

Sastavni dio strategije razvoja bit će baza projekata koju formira Grad. Svi zainteresirani korisnici mogu prijaviti svoje projekte i ideje, a rok za dostavu prijedloga je 15.01.2015. godine. Prijedlozi zaprimljeni nakon utvrđenog roka neće biti opisani u Strategiji razvoja (ali baza će se ažurirati i temeljem nje se mogu raditi izmjene i dopune Strategije).Obrazac za prikupljanje projektnih prijedloga za unos u bazu projekata nalazi se se na web stranici Grada, a popunjeni obrazac treba dostaviti e-mailom ili fizički poštom.

Namjera radionica je uključivanje svih zainteresiranih u utvrđivanje željenog smjera razvoja Grada Krapine tj. utvrđivanje vizije i ciljeva Grada Krapine.

(J.M.)