Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Danas, 1. veljače počinje nova radionica u sklopu provedbe projekta „Svirajmo kaj – glazbena radionica“, radi se o radionici klarineta koju će voditi akademski glazbenik saksofonist i profesor saksofona, Ivan Pavić. Ivan je rođen u Zagrebu 1977. godine, a svoje glazbeno obrazovanje započeo je 1989. godine u Velikoj Gorici, smjer klarinet. Nakon dvije godine upisao je saksofon u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu gdje je 1997. godine završio srednju školu i upisao Muzičku akademiju u Zagrebu, smjer saksofon. Diplomirao je 2001. godine i stekao zvanje akademski glazbenik saksofonist i profesor saksofona. Za vrijeme školovanja sudjelovao je na raznim natjecanjima i osvajao nagrade. Surađivao je sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, ansamblom Cantus, orkestrom Muzičke akademije te nekoliko godina sa Zagrebačkom Filharmonijom uz koju je nastupao i kao solist. Još za vrijeme studija počeo je raditi kao nastavnik u Glazbenoj školi Pavla Markovca, a zatim je na glazbenom učilištu Elly Bašić 2000. godine pokrenuo klasu saksofona. Bio je član i jedan od osnivača kvarteta saksofona New sax quartet (sada Papandopulo kvartet). Također je svirao sa orkestrom Josipa Cvitanovića te nastupao u predstavi “I drvo je bilo sretno” Renea Medvešeka i Krešimira Seletkovića u teatru Exit.

Član je glazbenog sastava Status iz Zagreba. Od 2000. godine radio je kao specijalist za puhačke instrumente i veleprodaju glazbenih instrumenata. Radio je i kao vanjski suradnik u tonskom studiju Monitor u Zagrebu uz ton-majstora Allana Šmitbauera. A što je sve ovaj istaknuti akademski glazbenik saksofonist i profesor saksofona pripremio za našu radionicu ne preostaje vam drugo nego da se prijavite na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i saznate!

*Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina