Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

11. rujna 2019. s početkom u 19:00 sati, posjetiteljima Gradske knjižnice Krapina predstavila se mlada Sisčanka, studentica fizike na Sveučilištu u Rijeci - Monika Herceg. 

Hrvatska pjesnikinja, dobitnica je književne nagrade "Goran za mlade pjesnike" 2017.godine. Knjiga je objavljena 2018. godine i nagrađena Kvirinovom nagradom za mlade pjesnike, nagradom Fran Galović za najbolje književno djelo na temu zavičaja i/ili identiteta, nagradom Slavić za najbolji prvijenac izdan 2018. godine i međunarodnom nagradom Mostovi struge.

Iste godine dobila je nagradu "Na vrh jezika" za najbolji neobjavljeni rukopis. Zbirka "Lovostaj." objavljena je 2019. Osvojila je drugu nagradu na međunarodnom natječaju za poeziju Castello di Duino 2016. i prvu nagradu na regionalnom natječaju humoristično-satiričnog žanra Bal u Elemiru 2017. te nagradu Lapis Histriae 2019. za najbolju priču. Pjesme su joj objavljene u različitim časopisima. Član je uredništva časopisa Poezija Hrvatskog društva pisaca te istoimene biblioteke.