Grad Krapina donio je Odluku o načinu ostvarivanja i korištenja prava na posebne oblike pomoći iz socijalne skrbi za 2019. godinu kojom je, za posebne kategorije korisnika, utvrđeno pravo na pomoć za odvoz otpada te pravo na sufinanciranja troškova prikupljanja i zbrinjavanja pelena.

Pravo na pomoć za odvoz otpada ostvaruju samačka (jednočlana) domaćinstva sa primanjima do 1.200,00 kuna, koji za skupljanje miješanog komunalnog otpada koriste kantu od 80 litara, na način da im se mjesečni račun za odvoz otpada umanji za 20,00 kuna.

Pravo na sufinanciranja troškova prikupljanja i zbrinjavanja pelena ostvaruju roditelji do 3. godine života djeteta odnosno osobe koje iz zdravstvenih razloga koriste pelene, na način da im se odobri pravo na korištenje 2 vreće za skupljanje pelena mjesečno.

Naprijed navedena prava ostvaruju se podnošenjem zahtjeva Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, poslove gradonačelnika i gradskog vijeća Grada Krapine na propisanom obrascu koji se može podići u pisarnici Grada Krapine, na adresi Magistratska 30 te na web stranici Grada Krapine, a na kojem je navedena potrebna dokumentacija koja se prilaže uz zahtjev.

Zahtjev za sufinanciranje cijene javne usluge odvoza miješanog komunalnog otpada

Zahtjev za sufinanciranje troškova prikupljanja i zbrinjavanja pelena

Odluka o načinu ostvarivanja i korištenja prava na posebne oblike pomoći iz socijalne skrbi u 2019. godini