Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Počelo je 25. ekipno prvenstvo Hrvatske u šahu. Krapinski šahisti odigrali su 13. ožujka 2016. prva dva kola u II. ligi centar, a igralo se u restoranu Lobbyotok. Organizator prvog kruga bio je povratnik u II. ligu ŠK Ericsson-Nikola Tesla, Zagreb. Također je u ligi ostao i ŠK Velika Gorica (temeljem prošlogodišnjeg rezultata) jer je ŠD Varaždin odustalo od natjecanja. Došlo je i do promjena osnovnih sastava, miješanja igrača i registriranja novih, pa su svi klubovi zainteresirano pratili sam početak kao i postignute rezultate.

Već u prvom kolu prošlogodišnji pobjednik ŠK Stridon iz Štrigove (u kvalifikacijskom turniru pobjednika II. liga, nisu se uspjeli plasirati u I. B ligu) pokazao je svoju snagu pobijedivši Ericsson 5,5:0,5. Krapina je izgubila minimalnim rezultatom od novog člana II. lige ŠD Međimurje, Čakovec. U drugom kolu krapinski šahisti pobjeđuju ŠK Bjelovar u vrlo neizvjesnoj borbi. Prvo je remizirao Frouth i to nakon što je osvojio figuru, međutim, nije se snašao u protivnikovim naporima za spas i partija je završila vječnim šahom. Ubrzo pobjeđuju Miljenko Muha i Ivona Purgar, pa Krapina preuzima vodstvo. Međutim, u partiji Veljko Kovačević – Hrvoje Fajdetić dogodila se prava drama. Prvo je Hrvoje izgubio, pa dobio i onda izgubio. Ostaju igrati prva i šesta ploča i bore se za remije. Prvo je remizirao Josip Krklec Brzi i svi sretni jer je neriješeno, no u teškoj taktičkoj igri koja je trajala 88. poteza Mirjana uspijeva spasiti partiju i evo naše prve pobjede.
Drugi krug je 10. travnja u Toplicama Sv. Martin Na Muri, organizator kruga je ŠK Stridon, a ekipa ŠK Krapina igra upravo s njima. U 4. kolu šahisti iz Krapine se sastaju sa ŠK Bilogorom 91′ Grubišno Polje, a njih dosada nisu uspjeli pobijediti.
Počela je i IV. liga centar D. ŠK Krapina II. gostovao je u Klanjcu. Šahisti Zelenjak bili su bolji od šahista ŠK Krapina i pobijedili su ih rezultatom 4:2. Drugo kolo igra se 10. travnja u Oroslavju s njihovom drugom ekipom (Prva ekipa Oroslavja igra u III. ligi centar A.)
U Garešnici su 12. ožujka odigrana prva tri kola IV. kadetske lige centar. Kadetska ekipa nastupila je sa samo dva igrača, a to su bili: Mateo Osredečki i Eugen Kundih. Jedan su meč igrali neriješeno, a dva izgubili. Florijan Barilar bio je bolestan, a Alisa Lončar i Melani Stužić nisu igrale zbog drugih obveza. Sljedeći krug je u Krapini 19. ožujka 2016. u Restoranu KTC-a Bobovje.