Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Pozivamo Vas na predavanje o poslovnim knjižnicama u Gradsku knjižnicu Krapina, utorak 3.3.2015., sa početkom u 14,30 sati. Veleposlanstvo SAD-a provodi program Work with US (Radite s nama) po županijskim knjižnicama RH, u suradnji s Ekonomskim fakultetom (Knjižnicom) u Zagrebu i Hrvatskim knjižničarskim društvom.

Do sada je ovaj program prezentiran u desetak županijskih knjižnica.

Projekt Work with US uključuje donaciju simbolične zbirke (12) knjiga na engleskom jeziku, s liste Books that shaped work in America (Knjige koje su oblikovale rad u Americi), a koju je sastavila Kongresna knjižnica u Washingtonu i Američko ministarstvo rada, povodom njegove 100 godišnjice, te predavanje o poslovnim knjižnicama u okviru narodnih knjižnica.


Svrha ovog projekta je da se lokalna knjižničarska zajednica potakne na usluge koje se u američkim narodnim knjižnicama već godinama uspješno provode s ciljem jačanja lokalne ekonomije .
O tome kako kreirati poslovnu knjižnicu (štand, kiosk, odjel, prema mogućnostima knjižnice) unutar narodne knjižnica, temeljeno na američkim i europskim iskustvima predstaviti će kolegica Zrinka Udiljak Bugarinovski, voditeljica Knjižnice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Veleposlanstvo SAD-a i HKD pozivaju knjižničare da sličnu uslugu pokušaju kreirati i u svojoj sredini, te da svoje prijedloge pošalju do kraja lipnja 2015. Veleposlanstvu SAD-a. Najbolji prijedlog će biti financijski nagrađen.
Ovime se želi naglasili ulogu knjižnica kao širitelja potrebnih znanja i informacija, te njena važnosti za lokalnu ekonomiju.Također treba naglasiti da su uz knjižničare (u dosadašnjim akcijama) veliki interes pokazali i predstavnici lokalnih vlasti.
Predavanju će, uz kolegicu Udiljak Bugarinovski, prisustvovati i gospođa Dunja Holcer, predsjednica HKD-a, te američki diplomat, gospodin Christian Wright, koji će uručiti donaciju knjiga.
Vjerujemo da će ovo predavanje biti dobar poticaj unaprjeđivanju rada narodnih knjižnica i dobar podsjetnik na vrijednosti knjižničnih zbirki i usluga u zajednici u kojoj djeluju.

http://www.gkkr.hr/